Blog » My Cool Story: Malin Forsberg

My Cool Story: Malin Forsberg

My cool story logo 3 (1)

“Frihet från ekorrhjul och fri ifrån ett arbete där jag drivs endast av yttre motivation.”

Berätta, vad är din roll i frilansvärlden?
Kreativ entreprenör i livsstilsföretagande

Hur hamnade du där?
En vilja till att leva i mer frihet och komma ur ekorrhjulets fängelse. Att få vakna utan väckarklocka och få en självkärleks-timeout där jag lever utan måsten. En vilja så stark till att göra det jag älskar att göra och vara min egen chef. Vara den jag är!

Vad skulle du säga är det som tilltalar dig mest med frilansandet?
Precis det som begreppet/ordet ”frilansa” uttrycker… Fri att lansera sig själv. Frihet från ekorrhjul och fri ifrån ett arbete där jag drivs endast av yttre motivation. I ett frilansande drivs jag istället av inre motivation, passion och lust istället för av andras krav och måsten.

Vad upplever du är mest utmanande med frilansande?
Det beror på hur jag tolkar ordet utmanande. Om jag ser utmaningar i en polaritet av positivt/negativt. Det som är utmanande just nu är att lära mig hur Cool Company fungerar till skillnad från att ha egen F-skatt som jag hade 2012-2017.

Om vi blickar framåt 10 år, var i frilansvärlden är du då?
Då lever jag fortfarande ett drömliv på landsbygden. Jag bor, lever och arbetar med det jag älskar att göra och med sambon. Vi har 5 st inkomstströmmar av vilka vi lätt försörjer oss på varav alla 5 är våra stora intressen. Vi kombinerar dessa så att det blir balans i livet mellan vila och rörelse.  Vi driver verksamhet på gården vi bor på och har inga hyreskostnader. På gården drivs yoga och meditations retreats, massage och healing, föreläsningar och coachning samt bondgårdsarbete/skogsröjning. Allt detta kombineras idag med mitt intresse för gamla saker som jag renoverar och pryder mitt och andras hem med.

Varför har just du valt att fakturera utan företag istället för att starta företag?
Jag har haft eget företag med F-skatt och ansåg att det administrativa arbetet tog för mycket tid och skapade en del onödig stress. Med Cool Company som stöd får jag/vi mer tid till att skapa värde i verksamheten bla genom att utveckla nya koncept, göra reklamblad mm.

Storslagna idéer är inget som skrämmer entreprenören. Ju galnare desto bättre!

Har du något tips till andra som funderar på att frilansa?
Önskar du leva i mer frihet och styra din egen tid ska du verkligen satsa på att frilansa och vara egenanställd. Gör det bara! Ta ett steg i taget på din livsdröm❤️

Något annat du vill lägga till?
Allt är möjligt då du öppnar upp för att se livet ur ett lösningsfokuserat perspektiv. Då du utgår ifrån frågan: Ifall pengar inte var en issue…Vad skulle jag då ägna mina dagar till? Vad skulle jag göra ifall det inte fanns några begränsningar utan enbart möjligheter?

alex-loup-4N5huJDOydQ-unsplash

Mer intressant läsning

Frilansrapporten 2021 – skärmfrihetens tid

Frilansrapporten 2021 – skärmfrihetens tid

Om årets frilansrapport I Frilansrapporten kartlägger vi på Cool Company hur svenskarna tänker kring arbetslivet i ...
Släpp frilansaren fri!

Släpp frilansaren fri!

När dörrarna till kontoren återigen öppnar ska frilansarna ha svängdörrar. Det menar Matilda i senaste blogginlägget.
Stark tillväxt hos Cool Companygruppen under första kvartalet

Stark tillväxt hos Cool Companygruppen under första kvartalet

Cool Company inleder året med rekordsiffror. Den stora ökningen i Storbritannien är främst driven av skatteförändringen IR35 som ritat om kartan för frilansare och egenanställda där.
Ett extraknäck i rörelse genom Stockholm

Ett extraknäck i rörelse genom Stockholm

Therese kör podtaxin Bzzt runt om Stockholm vid sidan av studierna för att dryga ut kassan. Läs mer här,