My Cool Story: Malin Forsberg

Berätta, vad är din roll i frilansvärlden?
Kreativ entreprenör i livsstilsföretagande

Hur hamnade du där?
En vilja till att leva i mer frihet och komma ur ekorrhjulets fängelse. Att få vakna utan väckarklocka och få en självkärleks-timeout där jag lever utan måsten. En vilja så stark till att göra det jag älskar att göra och vara min egen chef. Vara den jag är!

Vad skulle du säga är det som tilltalar dig mest med frilansandet?
Precis det som begreppet/ordet ”frilansa” uttrycker… Fri att lansera sig själv. Frihet från ekorrhjul och fri ifrån ett arbete där jag drivs endast av yttre motivation. I ett frilansande drivs jag istället av inre motivation, passion och lust istället för av andras krav och måsten.

Vad upplever du är mest utmanande med frilansande?
Det beror på hur jag tolkar ordet utmanande. Om jag ser utmaningar i en polaritet av positivt/negativt. Det som är utmanande just nu är att lära mig hur Cool Company fungerar till skillnad från att ha egen F-skatt som jag hade 2012-2017.

Om vi blickar framåt 10 år, var i frilansvärlden är du då?
Då lever jag fortfarande ett drömliv på landsbygden. Jag bor, lever och arbetar med det jag älskar att göra och med sambon. Vi har 5 st inkomstströmmar av vilka vi lätt försörjer oss på varav alla 5 är våra stora intressen. Vi kombinerar dessa så att det blir balans i livet mellan vila och rörelse.  Vi driver verksamhet på gården vi bor på och har inga hyreskostnader. På gården drivs yoga och meditations retreats, massage och healing, föreläsningar och coachning samt bondgårdsarbete/skogsröjning. Allt detta kombineras idag med mitt intresse för gamla saker som jag renoverar och pryder mitt och andras hem med.

Varför har just du valt att fakturera utan företag istället för att starta företag?
Jag har haft eget företag med F-skatt och ansåg att det administrativa arbetet tog för mycket tid och skapade en del onödig stress. Med Cool Company som stöd får jag/vi mer tid till att skapa värde i verksamheten bla genom att utveckla nya koncept, göra reklamblad mm.

Rekommenderade inlägg