My Cool Story: Daniel Holmquist

Berätta, vad är din roll i frilansvärlden?
Frilansar inom skyltbranchen

Hur hamnade du där?
Intresset för grafiskdesign och att få kunder att synas har alltid intresserat mig

Vad skulle du säga är det som tilltalar dig mest med frilansandet?
De tre första bokstäverna beskriver det ganska bra, FRI! Jag gör exakt det jag är bra på och älskar att göra.

Vad upplever du är mest utmanande med frilansande?
Egentligen inget, då man har bra support från Cool Company så känner jag inte att det är speciellt utmanande då jag bara behöver dra in pengar till min egna lön. Jag kan lugnt ägna mig åt det praktiska som jag känner mig trygg med utan att tänka på all administration med skatter, sociala avgifter mm.

Om vi blickar framåt 10 år, var i frilansvärlden är du då?
Arbetsmarknaden förändras och vi jobbar på ett helt annorlunda sätt än vad vi gjorde för 10år sedan. Jag tror att det finns stor chans att fortfarande frilansar för det passar mig och mitt arbetssätt väldigt bra.

Varför har just du valt att fakturera utan företag istället för att starta företag?
Att säga slippa administration är lite sanning med modifikation. Jag slipper tänka på att betala skatt, sociala avgifter, moms med mera. Men det kvarstår ändå lite administration med faktureringen, utlägg, körersättning men det är det lätta och fakturering är roligare än kontering.

Har du något tips till andra som funderar på att frilansa?
Börja smått, små utgifter ger ofta mer pengar i plånboken. Det kostar pengar att tjäna pengar, investera i dig själv och din frilansverksamhet. Försök att spara pengar från varje utbetalning. Snabba avslut, ger snabbt betalda uppdrag. Fakturera samma dag du utfört arbetet, skriv ner alla timmar efter varje arbetspass. Gärna med en kort beskrivning av vad du gjort den dagen, man missar lätt en timme här och där.

Rekommenderade inlägg