Varumärkesansvarig på heltid – träningspoddare vid sidan av

MyCoolStory – ”Det är en toppenidé att se hur affärsidén och konceptet fungerar genom att vara egenanställd först.” – Linus Carlén, varumärkesansvarig Nocco

Entrepreneur-do-something-great

Linus Carlén är utbildad civilekonom med ett stort intresse för träning och hälsa. Han använder Cool Company vid sidan av sitt heltidsarbete som varumärkesansvarig på Nocco.

Linus, berätta för oss, vem är du?

Mitt namn är Linus Carlén, och jag är utbildad civilekonom med ett otroligt högt intresse för träning och hälsa. Därför är det extra bra att Cool Company ger mig möjligheten att fakturera enkelt och effektivt när jag jobbar vid sidan om mitt heltidsarbete.

Hur började din karriär?

Jag började träna år 2008 i samband med att mina studier inleddes. Ju längre tiden gick, desto säkrare blev jag på att det var i denna bransch jag ville vara. Efter examen fick jag jobb som varumärkesansvarig för ett då nystartat bolag, Nocco. Idag är vi ett känt varumärke inom energidryck och andra träningsrelaterade produkter.

 

Screen Shot 2020-03-05 at 1.25.17 pm

Vad är roligast med ditt yrke?

Jag är en doer och gillar att få saker genomförda. Att få tänka fritt, rodda ihop och se resultat är ren och skär magi för mig. Alla dessa saker får jag möjlighet att genomföra i och med friheten det innebär att fakturera utan att behöva starta och driva ett eget företag.

”Det är en toppenidé att se hur affärsidén och konceptet fungerar genom att vara egenanställd först.”

Vad är viktigast för dig när du arbetar som egenanställd?

För mig är det tydligheten. Att alla steg är konkreta samt lätta att förstå för alla inblandade parter.

Varför passar det dig att vara egenanställd?

För mig passar det bra, eftersom jag jobbar som anställd på heltid vid sidan om. Det ger mig möjlighet att fokusera helt på uppgiften så att jag kan leverera de få timmar jag har att avvara vid sidan av mitt jobb, utan att behöva ägna mig åt administration.

Vilket är ditt bästa tips till den som funderar på att ta steget att starta eget?

Det är en toppenidé att se hur affärsidén och konceptet fungerar genom att vara egenanställd först.

Vad gillar du mest med Cool Company?

Att tjänsten är så enkel att använda och är 100 % transparent. Man enkelt kan få en överblick ac alla administrativa avgifter, vad man får ut i lön, vilken del som går till Cool Company och så vidare.

Hur når man dig?

Mitt största forum är på Instagram @linuscarlen. Du kan lyssna på min podcast, Linus och hans Tyngre vänner. Den finns att ladda ned via Podcaster iTunes.

Intervjun publicerades första gången hos Cool Company 2017.

Du kanske också är intresserad av…

Enkla tips för en tryggare ekonomi

Enkla tips för en tryggare ekonomi

1. Missa inte viktigt post Kivra är mer än bara en digital brevlåda. Här kan du ta emot brev och kvitton, betala ...
Analys av Finanspolitiska rådets rapport ”Ett enklare och effektivare skattesystem”

Analys av Finanspolitiska rådets rapport ”Ett enklare och effektivare skattesystem”

Häromdagen publicerade Sveriges Finanspolitiska råd, en myndighet som har till uppgift att göra en oberoende ...
Pengar – det som bör nämnas vid namn

Pengar – det som bör nämnas vid namn

"Värdeskapande kunskaper och kvaliteter som måste adderas till statistiken. Men frågan är vad den är värd?"  Jag ...
Så tänker våra frilansare under Covid-19

Så tänker våra frilansare under Covid-19

Vi har precis skickat ut en uppföljningsundersökning bland våra egenanställda för att ta reda på deras tankar och ...