My Cool Story: Malin Levein

Malin, berätta för oss – vem är du?

Malin Levein, 32 år och bosatt i Alkvettern med min familj. Jag jobbar som hovslagare på heltid. Jag är en estetisk person som gärna jobbar i färg och form. Självklart har vi en häst i familjen som jag utövar olika riddiscipliner på. Hästintresset har alltid funnits och med det har jag självklart haft egna hästar som både tränats och tävlats i trav- och westernridning. Parallellt med mitt intresse har jag jobbat med försäljning av djurtillbehör, människor med missbruksproblematik, samt några år på Lundsberg.

Hovslagare Malin

Hur startade din karriär som hovslagare?

Jag är uppväxt med travhästar och har varit mycket i storstall där jag tidigt lärde mig att att hjälpa till där det behövs. Jag lärde mig tidigt att byta hästskor på travhästar och ville lära mig mer, men var för ung för att gå en hovslagarutbildning. Våren 2013 skickade jag in min ansökan till hovslagarskolan i Skara. Jag blev antagen. Jag sa upp mig från min fasta tjänst för att studera på heltid, oviss om vad framtiden egentligen skulle ge. Efter min examen har jag jobbat heltid som hovslagare och trivs otroligt bra med det.

Vad är roligast med ditt yrke?

Det roligaste med mitt yrke är variationen. Alla dagar har något unikt att erbjuda! Jag jobbar tillsammans med hästägare och deras hästar för att skapa ett team som ska nå uppsatta mål. Mitt yrke bygger på en långsiktig relation mellan kunden och mig som hovslagare och det krävs att jag som människa är lyhörd men även sakkunnig och jag måste ha en stor allmänkunskap om allt som rör häst och hästsport för att kunna möta upp kundernas krav.

Vad är viktigast för dig som är egenanställd?

Enkelheten i att driva min verksamhet genom Cool Company är oslagbar. Mina dagar kan bli långa samt både fysiskt och psykiskt hårda. Saker kan hända på vägen då det är djur och människor man jobbar med så några fasta arbetstider finns inte. Det ger i sin tur inte så stora marginaler tidsmässigt till all bokföring som ändå krävs då man driver egen firma. Den här lösningen ger mig mer fritid när jag väl är hemma för dagen, stabil kontroll över all pappershantering och ett inre lugn som jag inte skulle ha om jag själv var tvungen att ha allt ansvar redovisningsmässigt. Dessutom finns det alltid någon att fråga om man är osäker på något. Helt enkelt så jobbar jag hellre än bokför så konceptet passar mig utmärkt!

Ditt bästa tips till den som vill bli egenanställd?

Har du en idé som ligger och gror, men inte vågar starta eget företag? Ta då steget med Cool Company som hjälp för att prova om din idé håller på riktigt. Du har inget att förlora, utan tvärtom så kan du få en tillvaro och ett liv som blir skräddarsytt efter dina spelregler.

Vad gillar du mest med Cool Company?

Enkelheten.

Hur når man dig för mer information?

Malin Levein  (finns på Facebook).

Intervjun publicerades första gången hos Cool Company 2017.

Rekommenderade inlägg