My Cool Story: Niklas Nieminen

Vi har pratat med Niklas Nieminen som ser det som ren och skär lyx att kunna försörja sig på sin passion – film. Han har tidigare varit egenföretagare men tycker att egenanställd via Cool Company gör livet enklare för honom.

Hej Niklas! Berätta lite om dig själv!

Jag heter Niklas Nieminen och är en filmnörd och konstnärssjäl som bor i Falun. Jag har sedan barndomen älskat att pyssla med film på olika vis. Redan i tolvårsåldern hade jag bestämt mig vad det var jag skulle arbeta med i framtiden.

Berätta vad det är du gör?

Jag frilansar som filmpedagog, föreläsare och inom filmproduktion. Jag har gjort filmproduktioner för såväl festivaler som artister, företag och föreningar av många olika slag. Det kan vara allt från internutbildningsfilmer till metalband och modeller, ingen dag är den andra lik. Jag håller även i Workshops runtom i länet där jag lär ut filmskapande. Jag håller i filmsamtal och föreläser även om bland annat film och kreativitet.

”Jag brinner för mitt jobb och ser det snarare som en livsstil än ett sätt att betala hyran.”

– Niklas Nieminen, frilansare inom film

Vad är det bästa med att arbeta med film?

Jag brinner för mitt jobb inom film och ser det snarare som en livsstil än ett sätt att betala hyran. ”We don’t make movies to make money, we make money so we can make more movies” som herr Walt Disney en gång sa.

Hur kom du i kontakt med Cool Company?

Jag hittade Cool Company efter att först ha sett annonser på bussen på den tiden jag pendlade kollektivt till olika arbetsplatser. Efter det undersökte jag det hela närmare och ramlade in på ”MyCoolStory”-intervjuerna, bland annat.

Har du övervägt att starta eget företag istället?

Jag hade företag tidigare med en kollega. Efter att han flyttat och vi lagt ner vår gemensamma verksamhet fortsatte jag att ta frilansjobb och behövde en snabb och smidig lösning. Tidigare hade jag läst om Cool Company och bestämde mig för att prova. Sen dess har jag aldrig ångrat mitt beslut.

Rekommenderade inlägg