Film är min passion, det är lyx att få jobba med det!

43209315_335019950636156_6718524058243104639_n

MyCoolStory – ”Jag brinner för mitt jobb och ser det snarare som en livsstil än ett sätt att betala hyran.” – Niklas Nieminen, frilansare inom film

Vi har pratat med Niklas Nieminen som ser det som ren och skär lyx att kunna försörja sig på sin passion – film. Han har tidigare varit egenföretagare men tycker att egenanställd via Cool Company gör livet enklare för honom.

Hej Niklas! Berätta lite om dig själv!

Jag heter Niklas Nieminen och är en filmnörd och konstnärssjäl som bor i Falun. Jag har sedan barndomen älskat att pyssla med film på olika vis. Redan i tolvårsåldern hade jag bestämt mig vad det var jag skulle arbeta med i framtiden.

Berätta vad det är du gör?

Jag frilansar som filmpedagog, föreläsare och inom filmproduktion. Jag har gjort filmproduktioner för såväl festivaler som artister, företag och föreningar av många olika slag. Det kan vara allt från internutbildningsfilmer till metalband och modeller, ingen dag är den andra lik. Jag håller även i Workshops runtom i länet där jag lär ut filmskapande. Jag håller i filmsamtal och föreläser även om bland annat film och kreativitet.

Vad är det bästa med att arbeta med film?

Jag brinner för mitt jobb inom film och ser det snarare som en livsstil än ett sätt att betala hyran. ”We don’t make movies to make money, we make money so we can make more movies” som herr Walt Disney en gång sa.

Hur kom du i kontakt med Cool Company?

Jag hittade Cool Company efter att först ha sett annonser på bussen på den tiden jag pendlade kollektivt till olika arbetsplatser. Efter det undersökte jag det hela närmare och ramlade in på ”MyCoolStory”-intervjuerna, bland annat.

Har du övervägt att starta eget företag istället?

Jag hade företag tidigare med en kollega. Efter att han flyttat och vi lagt ner vår gemensamma verksamhet fortsatte jag att ta frilansjobb och behövde en snabb och smidig lösning. Tidigare hade jag läst om Cool Company och bestämde mig för att prova. Sen dess har jag aldrig ångrat mitt beslut.

You might also be interested in…

Enkla tips för en tryggare ekonomi

Enkla tips för en tryggare ekonomi

1. Missa inte viktigt post! Kivra är mer än bara en digital brevlåda. Här kan du ta emot brev och kvitton, betala ...
Analys av Finanspolitiska rådets rapport ”Ett enklare och effektivare skattesystem”

Analys av Finanspolitiska rådets rapport ”Ett enklare och effektivare skattesystem”

Häromdagen publicerade Sveriges Finanspolitiska råd, en myndighet som har till uppgift att göra en oberoende ...
Pengar – det som bör nämnas vid namn

Pengar – det som bör nämnas vid namn

"Värdeskapande kunskaper och kvaliteter som måste adderas till statistiken. Men frågan är vad den är värd?"  Jag ...
Så tänker våra frilansare under Covid-19

Så tänker våra frilansare under Covid-19

Vi har precis skickat ut en uppföljningsundersökning bland våra egenanställda för att ta reda på deras tankar och ...