Film är min passion, det är lyx att få jobba med det!

43209315_335019950636156_6718524058243104639_n

MyCoolStory – ”Jag brinner för mitt jobb och ser det snarare som en livsstil än ett sätt att betala hyran.” – Niklas Nieminen, frilansare inom film

Vi har pratat med Niklas Nieminen som ser det som ren och skär lyx att kunna försörja sig på sin passion – film. Han har tidigare varit egenföretagare men tycker att egenanställd via Cool Company gör livet enklare för honom.

Hej Niklas! Berätta lite om dig själv!

Jag heter Niklas Nieminen och är en filmnörd och konstnärssjäl som bor i Falun. Jag har sedan barndomen älskat att pyssla med film på olika vis. Redan i tolvårsåldern hade jag bestämt mig vad det var jag skulle arbeta med i framtiden.

Berätta vad det är du gör?

Jag frilansar som filmpedagog, föreläsare och inom filmproduktion. Jag har gjort filmproduktioner för såväl festivaler som artister, företag och föreningar av många olika slag. Det kan vara allt från internutbildningsfilmer till metalband och modeller, ingen dag är den andra lik. Jag håller även i Workshops runtom i länet där jag lär ut filmskapande. Jag håller i filmsamtal och föreläser även om bland annat film och kreativitet.

Vad är det bästa med att arbeta med film?

Jag brinner för mitt jobb inom film och ser det snarare som en livsstil än ett sätt att betala hyran. ”We don’t make movies to make money, we make money so we can make more movies” som herr Walt Disney en gång sa.

Hur kom du i kontakt med Cool Company?

Jag hittade Cool Company efter att först ha sett annonser på bussen på den tiden jag pendlade kollektivt till olika arbetsplatser. Efter det undersökte jag det hela närmare och ramlade in på ”MyCoolStory”-intervjuerna, bland annat.

Har du övervägt att starta eget företag istället?

Jag hade företag tidigare med en kollega. Efter att han flyttat och vi lagt ner vår gemensamma verksamhet fortsatte jag att ta frilansjobb och behövde en snabb och smidig lösning. Tidigare hade jag läst om Cool Company och bestämde mig för att prova. Sen dess har jag aldrig ångrat mitt beslut.

You might also be interested in…

Släpp frilansaren fri!

Släpp frilansaren fri!

När dörrarna till kontoren återigen öppnar ska frilansarna ha svängdörrar. Det menar Matilda i senaste blogginlägget.
Stark tillväxt hos Cool Companygruppen under första kvartalet

Stark tillväxt hos Cool Companygruppen under första kvartalet

Cool Company inleder året med rekordsiffror. Den stora ökningen i Storbritannien är främst driven av skatteförändringen IR35 som ritat om kartan för frilansare och egenanställda där.
Ett extraknäck i rörelse genom Stockholm

Ett extraknäck i rörelse genom Stockholm

Therese kör podtaxin Bzzt runt om Stockholm vid sidan av studierna för att dryga ut kassan. Läs mer här,
Rika Frilansare Tillsammans

Rika Frilansare Tillsammans

Jan Bolmeson från RikaTillsammans tipsar om att konkurrera med dyrast pris för att sticka ut. Våga ta betalt!