DJ Grabb om girlpower och att vara egenanställd

Felicia, berätta för oss – vem är du?

Jag heter Felicia Nåfors, är 23 år gammal och kommer från Kungsbacka men bor numera i Göteborg. Jag är egenanställd och jobbar som DJ och går under namnet GRABB.

Hur började din karriär?

Min karriär började på hemmaplan i Kungsbacka där jag jobbade som eventansvarig på en nattklubb. Jag tyckte det var för få kvinnliga DJs på marknaden så jag tänkte att ”äh, jag får väl ta tag i detta själv!”. Jag började observera andra DJs och tog reda på hur de gjorde och efter mycket observerande och övning började jag DJ’a på min arbetsplats. Sen rullade det på, det blev ett gigg som blev till två, två blev till tre, och helt plötsligt stod jag på Bråvalla festivalen 4 år senare!

Vad är viktigast för dig när du arbetar som egenanställd?

Viktigast för mig som egenanställd DJ är att allt går rätt till och är enkelt för mig. Att jag kan göra det lilla administrativa jag behöver göra snabbt och utan krångel. Cool Company sköter resterande administration. Sen är det otroligt bekvämt att när fakturan är betald, då kommer pengarna in direkt på mitt konto.

Varför passar det dig att vara egenanställd?

För mig passar det otroligt bra att vara egenanställd då jag ibland är lite för snabb. Cool Company hjälper mig om jag missar något. Sen älskar jag när saker bara flyter på. Det är otroligt skönt för mig som måste lägga otroligt mycket tid på musik och dansträningar– att veta att mina fakturor skickas på ett korrekt sätt och utan problem kommer mina pengar direkt in på mitt konto känns väldigt bra!

Vad är roligast med att vara DJ?

Det finns så otroligt mycket bra saker med mitt yrke, men det absolut roligaste är att göra människor glada. Det låter otroligt klyschigt men det är sant. Jag har själv stått på dansgolvet och hoppats på att nästa låt Dj:n spelar blir en riktigt bra danslåt. Nu kan jag tillsammans med mina dansare på scen höja stämningen tillsammans med allihop. Att se folk dansa och ha roligt gör mig varm i kroppen.

Hur kan en dag i ditt liv se ut?

En dag i mitt liv som DJ GRABB kan vara otroligt hektiskt. Speciellt under helger då jag och mina dansare reser otroligt mycket. Sena uppträdanden, tidiga flyg och tågresor. En vanlig lördag kan vara att vi sätter oss på tåget, sminkar oss så gott det går (undvik att sätta på lösögonfransar på ett tåg under kraftiga inbromsningar, är ett tips från mig). Efter resan åker vi direkt till hotellet där vi övar vår danskoreografi, slänger i oss lite mat och därefter är det direkt till klubben där vi ska uppträda. Sen kör vi.

Vilket är ditt bästa tips till den som funderar på att ta steget att starta eget?

Till er som funderar på att starta något eget – KÖR! Har du en idé som du verkligen tror på då är det bara att satsa. Man måste våga för att vinna. Nu när Cool Company finns som gör det så otroligt lätt för dig, varför inte? Det är gratis att starta, vem som helst kan göra det. Till och med en stressad DJ som jag. Det är otroligt bekvämt att slippa förlita sig på någon annan. Nu har jag full kontroll själv genom tjänsten. Det är en underbar känsla.

Vad gillar du mest med Cool Company?

Som jag nämnde tidigare att allting är så smidigt. Jag VET att allting blir gjort. När jag har frågor eller funderingar, eller bara behöver någon att rådfråga finns det alltid någon att vända sig till på Cool Company. Det enda jag behöver göra är att skicka fakturan, sen kommer pengarna direkt till mitt konto. Allt annat som sker däremellan sköter Cool Company. Bekvämt och enkelt för mig.


Rekommenderade inlägg